srijeda, 2. rujna 2015.

Back to School



Pozdrav drage moje!

Kao što sam rekla nekima je škola počela, nekima ne, no tkome ne treba savjet za uspješan povratak u školske klupe? Neki od vas su tek krenuli u srednju školu i naravno postoji doza zabrinutosti, pa počnimo.

1. BUDITE SVOJI!!
To svi stalno ponavljaju i stvarno ih poslušajte. Budite prirodni, nemojte glumiti da ste nešto što niste jer maske s vremenom padaju. Budite nasmijani i pozitivni, nema potrebe za glumom.

2. OSTAVITE DOBAR DOJAM!!
Kako će vas profesor zapamtiti, ako ne po početnim dobrim ocjenama? Prvi dojam je jako važan. Ako imate loše ocjene njima ostajete takv u glavi, ma koliko vi to pokušavali promijeniti. U početku učite, javljajte se pa će vam i loša ocjena biti oproštena kada se dogodi.

3. ORGANIZACIJA!!
Za dobre ocjene naravno bitna je dobra organizacija. Učite organizirano i sa razumijevanjem. Štrebanje i učenje napamet nema smisla, kratkotrajno je, u roku od nekoliko dana zaboravite ono što ste "naučili". Kada obradite gradivo učite odmah, ne čekati da se gradivo nakupi. Kada bude prilika za odgovaranje, zgrabite te dobre ocjene.

4. POŠTUJTE PROFESORE!!
Svaki profesor ima svoj način rada. Ako se vama to ne sviđa nemojte iznositi naglas. Jednostavno neki profesori ne prihvačaju dobro kritike, mogli biste doći u sukob s njima što nije dobro po vas. Ako nekad i nisu u pravu prešutite. Vaša riječ protiv njihove, ipak su oni neki autoritet koji se mora poštovati, tako da stvarno pripazite.

5. NE OBRAČAJTE PAŽNJU NA DRUGE!!
Jednostavno postoje ljudi kojima se nećete svidjeti, no to ne uzimajte k srcu. Imajte samopouzdanja, Neka vas ne dodirruju "hejtovi" nekih ljudi. Naprosto si ne mogu pomoći, neka budu nebitni.

To je to za današnji post, naravno željela bih čuti vaša mišljenja kako vam se sviđa i prijedloge za sljedeći post.

Pusa svima.

1 komentar:

  1. Jako dobar post, jaako korisni savjeti! :)
    http://vanesaotional.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši